Bohém Wine Bar - Kristály Imperial Hotel **** - Tata

Bohém wine bar

The cellar of our hotel with its original brick walls and vaulted ceiling offers a perfect scene for informal family-, friend- or company private events. A foosball table, darts machine, air-hockey, and a pool-table provides for careless entertainment in the bar. The extravagant lights enhance the unique cellar-feeling.

The bar can give place for a maximum of 60 people, so it is an ideal venue for wine tastings, birthdays, wedding anniversaries, silver- and golden weddings, christenings, first communions, proposals, bachelor- and bachelorette parties, class reunions and banquets.

Borkínálat

Esterházy éttermünk és Bohém bárunk borkínálata kizárólagosan magyarországi borvidékekről származó minőségi borokon alapszik. Szinte minden hazai tájegység, legyen az autochton vagy nemzetközi szőlőfajta, képviselteti magát kínálatunkban. A helyi borászatokkal való szoros együttműködésünknek köszönhetően , a fehér boros paletta összeállításában elsőbbséget élveznek az Ászár ? Neszmélyi borvidék borai.
A borkínálat mellett széles pálinkaválasztékkal is kedveskedünk Vendégeinknek.

Helyi borkultúra

Tata, s ezennel a Hotel is az Ászár-Neszmély borvidék középkori hagyományokkal rendelkező térségét mondhatja magáénak. A szőlőültetvények a Dunántúli-középhegységhez tartozó Bakony, Vértes, Gerecse és a Visegrádi-hegységeket kísérő domboldalakon, lankákon és platószerű területeken helyezkednek el. A XIII. századtól kezdve az uradalmi gazdálkodás biztosította a vidék borainak jó hírét. Az XIX. század második felében az Esterházy Csákvári Uradalom híres pincészete alakult ki itt, mely messze földön hírnevet szerzett a vidéknek. Az utóbbi évtizedekben a szőlőtermesztés korszerűsítése a borminőség tovább erősödését és a borvidék rangjának emelkedését eredményezte. A borvidék borait általában reduktív körülmények között állítják elő, így tartva meg az intenzív gyümölcsillatot és az élénk savakat.

Ma a fehér szőlők közül jellemzően a Chardonnay, Olaszrizling, Müller-Thurgau, Zöld veltelini, az illatos bort adó fajták közül pedig az Irsai Olivér, Cserszegi fűszeres, Tramini és Ottonel muskotály terem, de elkezdett terjedni a Sauvignon Blanc és a Szürkebarát is. A borvidék jellegzetes fajtái közé sorolhatjuk még a Rajnai rizlinget, a Leánykát és a Királyleánykát is.

A kék szőlők közül a Kékfrankos, a Cabernet Sauvignon, a Pinot Noir és a Merlot fordulnak elő, bár inkább rozék alapanyagaként, mivel a vörösborok nem jellemzőek a vidékre.

Opening hours

Monday – Sunday
06:00 PM – 01:00 AM